دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی:

سهم انقلاب اسلامی در سیاستگذاری علم کمرنگ است 

سهم انقلاب اسلامی در سیاستگذاری علم کمرنگ است 
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در آئین تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی، گفت: سهم انقلاب اسلامی در سیاستگذاری علم کمرنگ است.
کد خبر : 832941

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در آئین تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی که هم اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است، گفت: در ایران حضور تشیع در عرصه های عمومي با ظهور صفوی و در غرب آغاز جدایی دین از عرصه های عمومی را در دوران رنسانس داریم. در دوران قاجار که در وضعیت انحطاط قرار می گیریم و منجر به حیرت نامه هایی می شود که در ایران آغاز شد و موجب پیشرفت غرب شد تا اینکه با انقلاب فصل جدیدی بحث حیات دین در عرصه عمومی نقطه عطفی در مناسبات جهانی شکل می گیرد‌. 

جهان بین تصریح کرد: از ۵ انقلاب کبیر یاد می شود که نقطه عطف تاریح جهان هستند و برخی ها آن را به ۳ انقلاب تعبیر کرده اند. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در تعابیر موجود از قرآن ۱۸ به بعد تحولات اجتماعی بحث مدرنیته را رقم زده اند اما انقلاب تنها تحول اجتماعی است که‌ در مقابل بحث مدرنیته قرار دارد. 

جهان بین گفت: انقلاب در سیاست گذاری علم در بحث آموزش عالی آنطور که در بحث مصوبات، تشکلات و رشته های تحصیلی موجود است نقش پررنگی ندارد در بحث سیاستگذاری بحث های رهبر انقلاب آن را ابلاغ کرده اند اصلاح و بازنگری متون و برنامه های آموزشی و ارتقای کمی و کیفی درس های آموزشی است و در آن تاکید شده که مورد توجه قرار بگیرند. 

وی اضافه کرد: در سند نقشه جامع علمی کشور اولویت های علمی کشور به ۵ دسته تخصصی تقسیم می شوند که اولویت الف آن که علوم انسانی و معارف است پس از علوم فنی موجود است. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعلیم و تربیت و تقویت اعتقاد به ارزش های انقلاب اسلامی موضوع مطالعات انقلاب علی رغم اهمیت بدیل و نقطه عطف تاریخ و عنوان ۳ انقلاب کبیر نقش موثری دارد اما در سیاستگذاری آن گونه که باید نقشی ندارد. 

جهان بین تاکید کرد: در دانشگاه ۸ کشور به حوزه انقلاب به صورت تخصصی می پردازند که شامل دانشگاه ازاد، تهران، خوارزمی، شاهد، معارف، امام صادق، امام خمینی است و نشان می دهد هنوز آغوش آموزش عالی به روی انقلاب در دانشگاه آزاد باز نشده است. 

وی گفت: در حوزه انتشارات ۶ نشر کشور رویکرد تولید و انتشار محتوی در حوزه انقلاب اسلامی را مطرح کرد و ۹ نشریه کشور به این بحث می پردازند. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: درس وصایا را در دانشگاه آزاد اسلامی داریم و یکی از رشته های کارشناسی در علوم سیاسی بحث انقلاب را کمی پررنگ تر کرده و در سایر رشته ها کم و بیش موجود دارد اما در مجموع سهم انقلاب اسلامی در رشته ها کم است. 

جهان بین افزود: در مقطع ارشد چند رشته مهندسی معارف، جامع شناسی انقلاب اسلامی و در کتری مطالعات سیاسی انقلاب و دکتری مهندسی انقلاب را در چند دانشگاه داریم. جهان به قبل و بعد از انقلاب تقسیم می شود اما انقلاب در سیاست گذاری ها، ساختارها و تولیدات کشور غریب است. 

وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی ۳ دوره جشنواره کتاب سال را برگزار کرده که دوره اول منتظر آثار بودیم و در دوره سوم خودمان پژوهش های انقلاب اسلامی که ۲۵۰۰ پایان نامه و رساله بودند را جمع آوری کردیم. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه های وزارت علوم در جشنواره حضور داشتند؛ تاکید کرد: ۹۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره چهارم رسید که بسیار ارزشمند و قابل توجه است، ۱۵۰ اثر در پایش اولیه در ارزیابی ثانویه ۲۳ کتاب، ۸ رساله و ۷ پایان نامه و در ارزیابی نهایی ۴ اثر پذیرفته شده اند که در دو محور مطالعات انقلاب اسلامی و اندیشه های ما بین انقلاب اسلامی  هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته